Booking.com Een warm welkom voor nieuw talent

In samenwerking met branding agency Bulletproof ontwikkelden we voor Booking.com een onboarding video die mensen onderdompelde in de wereld van deze internationale tech travel company.

Klant

Booking.com x Bulletproof

Jaar

2023

Services

Creatie
Videoproductie

Deliverables

Onboarding video’s

Briefing

Niets zo spannend als beginnen aan een nieuwe baan. Nieuwe uitdagingen, met nieuwe mensen in een nieuwe omgeving. Dan is het wel zo fijn als de onboarding op rolletjes verloopt. Zo dacht Booking.com er ook over toen ze ons vroegen om samen met branding agency Bulletproof na te denken over een opvallende, enthousiasmerende onboarding video. Een video die in één oogopslag kenbaar maakt dat Booking.com een tech company is waar je onderdeel bent van een internationale familie van gelijkgestemden, een club met een missie om reizen voor iedereen toegankelijk te maken.

Aanpak

Vanuit de overkoepelende werkgeversbelofte en het thema It’s more than a job, it’s a journey hebben we gekozen om de onboarding reis inzichtelijk te maken vanuit het perspectief van de nieuwe werknemer.

Op een uitnodigende en vriendelijke manier laten we het nieuwe talent kennismaken met de wereld en bijbehorende cultuur van Booking.com, waarbij we de journey line, een visual device die de reis symboliseert, op luchtige wijze en met een knipoog terug laten komen in de beelden. Kenmerkend voor de video zijn de speelse transities via laptops en smartphones. Hiermee benadrukken we enerzijds het tech aspect, tegelijkertijd gebruiken we het om van locaties te wisselen en zo de kijker te introduceren aan hun nieuwe collega’s, de cultuur en wat ze kunnen verwachten aan de beginperiode van hun nieuwe loopbaan.

Zowel de full video als de teaser hebben we aangekleed met de herkenbare visuele identiteit van Booking.com, van het typische blauw tot gele highlights middels objecten en titels. We eindigen de video met de eerste dag dat onze hoofdpersoon het hoofdkantoor van Booking.com binnen wandelt, klaar om aan de slag te gaan, nou ja… Eerst maakt ze nog even een snelle selfie. Het is duidelijk, die voelt zich al direct thuis bij de nieuwe werkgever.

Wil je meer weten over onze aanpak?

Bel, mail of app met het team van UHU Productions.
info@uhu-productions of bel +31302072443

Team UHU Productions
New Inquiries