Dienst Justitiële Inrichtingen Waar vrijheid ophoudt en weer begint 

Employer branding en recruitment video content voor en door de Penitentiaire Inrichting Alphen aan den Rijn. 

Klant

Dienst Justitiële Inrichtingen

Jaar

2021

Services

Strategie
Creatie
Videoproductie

Deliverables

Hoofdfilm
Recruitment Video’s
Video teasers

Briefing

Bij PI Alphen aan den Rijn staat het thema ‘Waar vrijheid ophoudt en weer begint’ centraal. Voor iedereen die er werkt en de bijbehorende werkwijze geldt hetzelfde, volledige focus op de gedetineerde. Om dit kenbaar te maken aan de buitenwereld en tegelijkertijd mensen te triggeren om een baan bij deze instelling te overwegen produceerden wij employer branding video en recruitment content. Content die laat zien wat er zich achter de hoge muren en gesloten deuren afspeelt en hoe iedereen bijdraagt aan de een succesvolle terugkeer in de samenleving. 

Aanpak

In de overkoepelende employer brand video hebben we ervoor gekozen om dicht bij het thema ‘Waar vrijheid ophoudt en weer begint’ te blijven. Vanuit verschillende perspectieven van medewerkers laten we zien hoe iedereen binnen de instelling klaarstaat voor de gedetineerde, hoe ze bijdragen aan de algehele veiligheid en wat hierbij komt kijken. Door de voice-over op te delen en uit te laten spreken door diverse medewerkers benadrukken we dat het thema en centraal stellen van de gedetineerde door iedereen gedragen wordt.

Recruitment video’s

In het verlengde van de employer brand video hebben we ook recruitment video’s en testimonials geproduceerd waarbij we een kijkje geven in de diverse functies en werkzaamheden bij PI Alphen aan den Rijn. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van portretshots waarin medewerkers aan het woord zijn gemixt met beelden van de afdeling en werkzaamheden. Om ervoor te zorgen dat het onmiskenbaar familie is van de overige content hebben we dezelfde shots en draaistijl gehanteerd.

Video teaser

Voor het aanjagen van de content hebben we teasers ingezet, korte varianten die prikkelen en de aandacht van de kijker grijpen. Deze teasers hebben we ingezet op de social media kanalen van PI Alphen aan den Rijn met een verwijzing naar de werken bij site waar de aanvullende content ook te zien was. 

Wil je meer weten over onze aanpak?

Bel, mail of app met het team van UHU Productions.
info@uhu-productions of bel +31 20 370 3149

Team UHU Productions
New Inquiries