Politie x Steam Maak er Politiewerk van

Recruitment videocampagne voor de werving van nieuw talent voor OSINT (Open Source Intelligence) en DevOps (Development Operations) bij de Politie. 

Klant

Politie & Steam

Jaar

2022

Services

Strategie
Creatie
Videoproductie

Deliverables

Recruitment video
IT recruitment

Briefing

Van OSINT-specialisten tot DevOps Engineers, beiden zijn ze onmisbaar voor de Politie. Deze talenten speuren het internet af, ontwikkelen en experimenteren met de nieuwste technieken en werken aan slimme platformen om het dagelijks werk van de Politie nog flexibeler, sneller en slagvaardiger te maken. Hiervoor is het uiteraard wel van belang dat het beste talent in huis wordt gehaald. Om daar aan bij te dragen vroeg de Politie ons, in samenwerking met creatief bureau Steam, om videocontent te produceren voor de werving van nieuw talent. 

Aanpak

Voor de productie van beide video’s stond dezelfde outtake centraal, de boodschap ‘zonder IT-ers zijn we nergens’. Om direct vanaf de eerste seconde de aandacht van de kijker te grijpen én vast te houden hebben we beelden en geluidsfragmenten van echte cases uit het verleden gemixt met behind the scenes shots. Deze beelden werden ondersteund door medewerkers die, in voice-over, vertelden over de taken en uitdagingen van OSINT en DevOps.

Kijkers kregen inzage in welke split second keuzes er gemaakt worden, hoe het proces verloopt, wat de beschikbare middelen zijn en hoe de medewerkers en hun activiteiten naadloos aansluiten en bijdragen aan wat er op straat of tijdens een operatie speelt.

Om de video’s aan te jagen hebben we ook korte teasers gemaakt waarin de focus lag op de uitdagingen van OSINT en DevOps medewerkers, content die triggert en de doelgroep uitnodigt om er politiewerk van te maken. 

IT recruitment / Teaser

Wil je meer weten over onze aanpak?

Bel, mail of app met het team van UHU Productions.
info@uhu-productions of bel +31302072443

Team UHU Productions
New Inquiries